Nieuw logo Fietswinkel Gelderland
Home 9 Nieuws 9 Nieuw logo Fietswinkel Gelderland

Het nieuwe logo van Fietswinkel Gelderland al gezien? In 2013 startte onze winkel als Cheapbikes. Al snel werd duidelijk dat deze naam minder van toepassing was voor onze winkel, omdat ons assortiment groeide en niet alleen goedkope fietsen maar ook de beste fietsen uit een hoger prijssegment gingen voeren. Hierdoor is onze naam veranderd naar Fietswinkel Gelderland. Ook het logo is toen aangepast. In de tussentijd is er enorm veel veranderd binnen ons bedrijf. Tijd voor een nieuw logo dus!

Waarom een nieuw logo?

De belangrijkste reden om een nieuw logo te voeren was voor ons vrij eenvoudig. Fietswinkel Gelderland, onderdeel van Firma Wels, zit sinds 27-06-2022 weer samen met Wels2wielers, ook onderdeel van Firma Wels, in één pand en beide logo’s waren totaal anders. Om meer eenheid te creëren is er daarom gekozen om voor beide bedrijven een nieuw logo te ontwerpen.

Logo, Fietswinkel Gelderland
Nieuw logo Fietswinkel Gelderland

Logo Wels2wielers, Fietswinkel Gelderland
Nieuw logo Wels2wielers

Naast bovenstaande reden vonden we dat het design verouderd was. Het oude logo is vrij hoog waardoor dit op een website veel ruimte in beslag neemt en minder mooi staat.

Oud logo, Fietswinkel Gelderland
Oud logo van Fietswinkel Gelderland

De wielen van het icoontje zijn eurotekens, wat nog refereerde aan Cheapbikes. Deze eurotekens zijn voor nu minder relevant omdat Fietswinkel Gelderland een breed assortiment racefietsen en mountainbikes uit het hoger, midden en lagere segment op voorraad heeft en de naam Cheapbikes al jaren niet meer gevoerd wordt.Favicon, Fietswinkel Gelderland
De eurotekens zijn verwijderd. Om eenheid tussen beide filialen te creëren is het nieuwe icoon toegepast bij Fietswinkel Gelderland en Wels2wielers.

Nieuwe huisstijl

Zoals bij het nieuwe logo te zien is, komt de kleur oranje terug in het logo. Dit komt omdat wij onze huisstijl hebben aangepast. Voordat dit zo ver was, is er gekeken naar welke dingen wij als bedrijf belangrijk vinden. Enkele punten die hier ter sprake kwamen waren: klantvriendelijk, emotie, loyaal en betrouwbaar. De kleuren blauw en oranje moeten deze woorden vertalen.

De nieuwe huisstijl is op de nieuwe websites bij Fietswinkel Gelderland en Wels2wielers doorgevoerd, waar je regelmatig de kleuren blauw en oranje terug ziet komen. Beide websites zijn qua lay-out vrijwel hetzelfde waardoor nogmaals duidelijk zou moeten worden dat de bedrijven een connectie hebben.

Andere nieuwtjes

Racefiets kopen? Hier moet je op letten.

Racefiets kopen? Hier moet je op letten.

Een racefiets kopen kan erg lastig zijn. Het kopen an sich moet lukken als je voldoende geld hebt, maar het proces voordat je een keuze maakt kan lang duren. Er zijn namelijk enorm veel verschillende racefietsen op de markt en dus ook enorm veel verschillende aspecten...

read more
Review policy

Review policy

Vanaf 28 mei 2022 is er een nieuwe wetgeving op gebied van reviews. De wet Handhaving Consumentenbescherming en de Prijzenwet is aangepast wat betreft betere handhaving en modernisering van de regels en legt een aantal verplichtingen op aan bedrijven die reviews...

read more
Framemaat fiets bepalen

Framemaat fiets bepalen

Framemaat racefiets bepalen Om 100% zeker te weten wat jouw framemaat is van een racefiets raden we je aan om langs te komen in onze winkel. Onze adviseurs kunnen dan het beste de framemaat bepalen. Een ieder heeft andere lichaamsverhoudingen, waardoor onderstaande...

read more